Szépházak - MAKÉSZ

Szépházak

Csak 10%-al drágább a közel 0 energia igényű épület

Az energia hatékony épületek építéséhez nem kellenek nagyon drága, anyagok, és nagyon drága technológiák. A ma kapható építési termékekeből, megfelelő gondosságal, az energia hatzékonyságra, erre különösen figyelve tervezéskor, és kivitelezéskor, meghozza a kellő eredményt!!

Az alábbi cikk a http://www.fataj.hu/2014/07/254/201407254_EnergiatakarekosEpiteszet.php jelent meg.

Tíz százalékkal drágább az energiatakarékos családi ház

ÖKO CITY vásár a Construmán! Már most jelentkezz!!!

<!--[if !mso]> <! v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} --> <!--[endif] -->

ÖKO CITY vásár a Construmán! Már most jelentkezz!!!

<!--[if !mso]> <![endif]-->

Idén száz készház épül az országban!

Idén száz készház épül az országban

forrás: mti
Megjelenés: 2013.07.21., 18:00   Utolsó módosítás: 2013.07.21., 00:05

netto 0 energifelhasználású épület a CEP expon!

<!--[if !mso]> <![endif]-->

VILÁGBAJNOKSÁGON INDUL A BME NAPELEMES KÉSZHÁZA!

Az ötlettől kezdve, kívülről követem, a megvalósulását. Végre egy ifjú, innovatív csapat, aki nem csak álmodozik, hanem megvalósít!! A BME építész hallgatói nem csak megnyerték a lehetőséget, hogy a Világbajnokságon indulhassanak, hanem meg is tudták valósítani azt. Az előkészületek alkalmával, Ők is arra a következtetésre jutottak, hogy a kiírásnak megfeleljenek, akkor könnyűszekezetes készházat kell tervezni, és építeni. Nagyon sok újdonságot alkalmaztak!

19. Fundamenta Lakásvásár

Március 9-11-én kerül megrendezésre a Bp-i XIV. Dózsa Gy. uti Syma csarnokban a 19. Fundamenta Lakásvásár.

Nem csak új használt lakások kínálata, hanem felújítások, megújuló energia források alkalmazása, hitelek, támogatások is a vásár témája.

Bövebb tájékoztatás a www.lakasvasar.com oldalon.

Ugyanebben az időpontban ugyanezen a helyszínen kerül megrendezésre a Lakáskultúra élőben kiállítás, ami szintén tömegeket szokott mozgósítani.

A lakásvásárt konferencia is kíséri aminek témája jelentkezési lapja alább található:

Egy működő példa a 0 energia felhasználású épületekről!

Forrás: Richpoint.hu

A készházépítést alkalmazók többségének is az a célja, hogy közel 0 energia felhasználású épületet építsen, ill. környezetbarát technológia, független működés, lokális gazdálkodás, zöld gondolkodás is bekerüljön a gondolkodás módba!

FÖLDRENGÉS ÁLLÓAK A KÉSZHÁZAK! Videók a vizsgálatokról!

A készházak azért is rendkívül jók, mert általában környezetbarát anyagokból és technológiával készülnek, a jó hőszigetelésnek köszönhetően rendkívül alacsony költséggel üzemeltethetőek, környezetbarát technológia alkalmazásán túl, földrengés állóak is! Nem véletlen, hogy japánban csak ilyen házakat építenek. Nem is dőltek össze a pusztító erejű földrengéstől. A cunami volt ami a beton alappal együtt elsodorta őket, igaz akkor is inkább úsztak a házak az árral, mint összedőltek volna.

Európai Körkép!

2020-tól már csak aktívházak kaphatnak építési engedélyt az unióban.

 

Csökkenhet, de nőhet is a Lakás értéke, január 1-től a kötelező energia tanúsítvány elkészíttetése után!

A jövő évtől mélyen a pénztárcájába nyúlhat az, aki eladná, vagy hosszabb távra kiadná ingatlanát. 2012-től ugyanis kötelezővé válik a már meglévő épületek esetén is az energetikai tanúsítvány elkészítése, mely akár 100 ezer forintjába is kerülhet a tulajdonosoknak. Az alacsonyabb besorolás ugyanakkor nagymértékben csökkentheti az ingatlan értékét, valamint megnehezítheti az eladhatóságát is. Újépítésű ingatlanok esetében már 2009 januárja óta kötelező, míg a már meglévő ingatlanoknál csak önkéntes alapon várták el idáig az energetikai tanúsítvány elkészítését.

Lakáshitelesek, hitelvissza fizetés!!

Bombaként robbant a bejelentés, miszerint 180 forintos svájci frank árfolyamon és 250 forintos euró árfolyamon lehet visszafizetni a jelzálogalapú devizakölcsönöket. A javaslat veszélyeire nem csak számos belföldi elemző hívta fel már a figyelmet, hanem komoly nemzetközi visszhangot is kapott a javaslat. A devizában eladósodott lakástulajdonosok azonban a jelenlegi árfolyamok, és különösen az augusztusban tapasztalt 270 forintos CHF csúcs fényében vélhetően egy kihagyhatatlan lehetőségnek gondolják majd a kormány felvetését.

Milliókat érő, nyeremények, kedvezmények a 19.-ik Lakásvásáron!

Szeptember 23-án nyit Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvénye, a 19. Fundamenta Lakásvásár! A szokásos őszi időpontban, 2011. szeptember 23-25.

Energia takarékos épületek, megújuló energia források vására, CEP Expo

CEP® Clean Energy & Passive House Expo 2011. október 19-20. Budapest , Material Event Center 2011 őszén, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az energiahatékony építészet egyik legrangosabb hazai eseménye, a CEP® Clean Energy and Passive House Expo, amely a megszokott módon, magas színvonalú konferenciákkal egy időben vonultatja fel a szakma kiemelkedő cégeit és azok termékeit, szolgáltatásait.